bio céklalé hatása

A cékla csökkentheti a tumoros megbetegedések számát

A fiatalabb szervezetek számára igazán fontos, hogy a fejlődésük töretlen legyen, ehhez pedig mindenképp szükséges a megfelelő mennyiségű vitamin. Éppen ezért a bio céklalé hatása az, amely ebben a korban a legmeggyőzőbb lehet. Ugyanis kevés olyan növény van a piacon, amelyben ekkora mennyiségű vitamin lenne. Arról már nem is beszélve, hogy az emberi szervezet a céklában lévő vitaminokat sokkal nagyobb mértékben köti meg, mint a hagyományos zöldségek esetében. A cékla jellegzetes színét mindenki ismeri, azonban azt kevesen tudják, hogy betanin van benne. Ez fajta természetes alapanyag bizonyítottan csökkenti a tumoros megbetegedések számát, ezt már 1961-ben bebizonyították a szakemberek. Így akkor is érdemes sok céklát ennünk, amikor teljesen egészségesek vagyunk, hiszen így megelőzhetjük a komolyabb lefolyású betegségeket is. Ha viszont esetlegesen kemoterápián esünk át, akkor is érdemes céklát enni, hiszen csökkenti a mellékhatások kellemetlen tüneteit is. Akár lé formájában, akár pedig savanyúságként esszük, egyaránt nagyon pozitív hatásokkal bírhat a szervezetünkre.